Sabaton besøger Danmark sammen med Apocalyptica og Amaranthe

Siden Sabatons begyndelse på tærsklen til et nyt årtusinde i den maleriske svenske by Falun har denne powermetalgigant erobret landemærke efter landemærke, nået firedobbelte platin-salg og spillet store koncerter over hele verden indenfor den hårdere rockmusiks rammer. Bandet udgiver 19. juli deres niende studiealbum ”The Great War”.

Med som special guest er ingen mindre end det finske cello-rockband Apocalyptica, der sidste år i marts udsolgte DR Koncerthusets koncertsal på meget kort tid. Siden begyndelsen i 1993 har Apocalyptica udgivet seks studiealbummer med talrige cello-baserede instrumental-numre. Deres første album ”Plays Metallica by Four Cellos” udkom i 1996, og i forbindelse med albummets 20-års jubilæum blev det genudgivet i 2017.

Supporten denne aften i Forum er svenske Amaranthe som blev dannet tilbage i 2007 og har siden da kippet gevaldigt med flaget for den melodiske metal både i hjemlandet Sverige men så sandelig også på verdensplan. I front for Amaranthe står ikke ringere end tre forsangere, der hver især udvider bandets musikalske spektrum. Bandet er ikke bange for at tænde for genremixeren og sammenblande harsk screamo-metal, poppede elementer, metalcore og technoficeret heavy til deres helt egen eliksir af metal.

The Great Tour er en langvarig verdenstourné

På trods af Sabatons uforglemmelige passion for at skrive eksplosive beretninger om bemærkelsesværdige historiske vendepunkter, har disse ubarmhjertige modige mænd altid haft ét eneste krystalklart mål: At marchere frygtløst mod de næste kampe.

"Vores niende studiealbum ”The Great War” er indspillet, mixet og mastereret – og vi kunne ikke være lykkeligere over denne metalliske milepæl," siger bassist Pär Sundström og fortsætter:

"'The Great War' er endnu en konceptplade fra skattekisten med fascinerende militærhistorier, og i sin rige musikalske og lyriske rejse dykker vi dybt ned i den onde atmosfære i Første Verdenskrig - en kolossal militær konflikt, der rystede hele planeten for hundrede år siden."

Med det ene mesterværk efter det andet har disse svenske historiefortællere været i stand til at udføre endeløs fængende og power-inspireret heavy metal. Du behøver ikke bekymre dig: de magiske hændelser og uberørte grænser er igen besat af den episk-lydende 'The Great War'.

'The Great War' er musikalsk og lyrisk den mest rige Sabaton-udgivelse til dato. Pladen byder på velkendte, multi-lagede og melodisk stærke Sabaton metalgalskab, ikke at forglemme uventede twists & turns. Det er trods alt 100% rent Sabaton-skabt heavymetal album, beskriver sanger og musikalske mastermind Joakim Brodén.

Hvad er det næste? Endnu en langvarig verdenstur - med titlen "The Great Tour".

"Vi kan simpelthen ikke vente med at komme ud til vores elskede fans. På den kommende tour spiller vi også et meget specielt 20-års jubilæumshow på Wacken Open Air. Bør jeg tilføje, at det tegner til at blive et show, som man ikke skal gå glip af? For 99% af folk, ville et vellykket studiealbum og en omfattende verdenstour være nok, men ikke for disse krigsherrer. Med den respekterede TimeGhost History Channel og den berømte historiker Indiana Neidell, har vi etableret Sabaton History Channel," siger Sundström.

Billetpriser: 420 kr. + gebyr

Billetsalget starter mandag 1. juli kl. 10.00