Aarhusianske Beneath the Silence er streamet mere end en million gange

MetalDanmark har håndplukket en lille skare af hårdtslående danske bands, der skal repræsentere dansk metalmusik overfor både den danske og den internationale musikbranche. Iblandt de fem udvalgte bands findes Beneath the Silence fra Aarhus, der med deres melodiske metal og den krystalklare kvindlige vokal allerede har taget streamingtjenesterne med storm.

Det kan godt være, at det hårdtslående band fra Aarhus synger 'Hate me', men det er svært at hade et band, der arbejder stenhårdt for succes i en genre, der normalt ikke føder superstjerner. Men måske er Beneath the Silence den undtagelse, der bekræfter reglen og derved placerer et metalband i periferien af populærmusikken. Det er nemlig svært ikke at nikke med, når bandets største hit smadrer ud gennem højtaleren. Det tager denne skribent tilbage til Amy Lee og Evanescence, da de slog igennem med 'Bring me to Life' i 2003.

Mette Hessellund er forsanger i bandet og hos hende er sammenligningen med Amy Lee ikke fremmed: "Siden Evanescence kom frem har jeg været stor fan af Amy Lee. Der ligger masser af power og udtryk i hendes vokal. Senere opdagede jeg metalcoren, som i dag udgør størstedelen af den musik, jeg i dag hører," fortæller Mette til Aarhus24. 

Udvalgt blandt 40 danske bands

Den 15. september præsenterer genreorganisationen MetalDanmark deres branchedag. De er også faldet for Beneath the Silence.
"Beneath the Silence fra Århus er et interessant pust på den danske metalscene, som med en kvinde med en super interessant vokal i front, ikke er blege for at give drengene kamp til stregen. Vokalen understøttes i den grad af stærke sange. Personligt glæder mig meget til at høre dem," siger Anni Klitmøller, daglig leder fra MetalDanmark, der også fortæller, at juryen i alt lyttede til næsten 40 ansøgninger fra hele Danmark inden de fem bands blev udvalgt til at spille til branchedagen. 

Beneath the Silence blev udvalgt af en jury bestående af  Jacob Binzer, Lead guitarist i D.A.D., Michael H. Andersen, CEO hos Target Group/Mighty Music og David Bennike David, formand i foreningen Metal Royale, som står bag Royal Metal Fest i Århus. Det udenlandske islæt i juryen har været Euge Valovirta, Lead guitarist i Cyhra og A&R/Label Manager hos Spinefarm Records samt Helle Stenkløv, Programleder for Jernverket på norske Radio Rock.

Bandets fem medlemmer glæder sig over, at være blevet udvalgt til at spille på branchedagene: "Det er en stor ære, og en anerkendelse af det arbejde, vi har lagt i vores musik. Vi håber at branchedagen kan være med til at skabe omtale af bandet, og hvis vi er heldige, kunne det være, der var branchefolk, der så sig glade på os," siger Søren Stenhøj Drews, der spiller bas i bandet. 

Beneath the Silence er:

Søren Stenhøj Drews på bas, René Larsen og Daniel Rasmussen på guitar, Mikkel Thuesen Petersen på trommer og Mette Hessellund på vokal.

Søren og Mette startede bandet i 2014.  De indspillede hurtigt en demo, som kunne vises frem til nye medlemmer. Siden den første EP 'Meant for the Clouds' har der været nogle udskiftninger af medlemmer.

Beneath the Silence vil sammen med den nye bølge af aarhusianske bands som Baest, MØL og Unseen Faith være med til at sætte Aarhus på det international kort over metal, og selvom det ikke er alle bandets medlemmer, der er fra Aarhus, så betegner bandet sig som et produkt af smilets by.

Over én million lytninger

Det er ikke kun MetalDanmark, der har haft lyttelapperne ude. Nummeret 'Hate Me' er blevet flittigt spillet på hardrock-stationen MyRock og samlet er det blevet til mere end en million streams på diverse streamingplatforme.

"Beneath the Silence har fået over en million streams på en lille EP, vi lavede sammen. Det er altså stærkt. Så vi skal selvfølgeligt forsætte, hvad vi har startet. Hvis de forsætter med bevidst og målrettet at arbejde med musikken, så går der ikke længe, før vi ser dem på de europæiske landeveje," fortæller CEO og artist manager fra Prime Collective, Mirza Radonjica-Bang, der har været med til at kickstarte den succes, som Beneath the Silence lige nu nyder godt af.

Opmærksomheden fra indland og udland var større end bandet selv forventede. Der er i hvert allerede tænkt over muligheden for at satse endnu mere på musikken. "Den helt store drøm er at kunne leve af musikken. Om det er at tjene millioner eller bare nok til at leve for er sådan set underordnet," fortæller guitarist Daniel Rasmussen. Forsanger Mette Hessellund stemmer i: "Jeg vil gerne tage Beneath the Silence så langt som overhovedet muligt, og rigtigt gerne ud over Danmarks grænser."

Søren Stenhøj Drews røber også, at bandet arbejder på højtryk: "Vi er i øjeblikket i gang med at skrive mere musik for at holde os relevante. Siden vi udgav EPen 'Phoenix', har vi haft en pæn mængde koncerter rundt omkring i Danmark. Selvom vi elsker at spille i Danmark, vil vi gerne ned gennem Europa og spille. Her skal der nyt materiale i spil. Det ville klart være fedest at tage hul på noget internationalt med noget spritnyt og relevant."

Det er således ikke ambitioner, der mangler hos de aarhusianske hardrockere. Den 15. september er næste lille skridt i deres karriere. Forhåbentligt bliver det lille skridt et vigtigt af slagsen.